Mandlové tolárky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 38 g Kakao - prášek
  • 50 g Mandle
  • 120 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 101.7 mg
  • Vláknina 5424.4 mg
  • Vitamín A 5424.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s máslem utřeme, přidáme vejce a ostatní suroviny, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet.

  • 2

    Z těsta uděláme váleček, který obalíme v loupaných, strouhaných mandlích smíchaných s hrubým krystalovým cukrem.

  • 3

    Váleček necháme ztuhnout, aby se lépe krájel. Nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka o průměru 3 cm.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu