Základní recept na omeletu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 491.6 mg
  • Draslík 159.3 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce, vodu, sůl a pepř.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, po celém dně, pak do ní vlijeme vejce a bez míchání je asi 20 vteřin smažíme, až se začnou na krajích škvařit.

  • 3

    Když spodní strana omelety ztuhne, vsuneme pod ní plochou vařečku a trochu ji uprostřed nadzdvihneme, aby dosud tekutá část vajec mohla stékat na dno pánve.

  • 4

    Smažíme asi 2–3 minuty. Na polovinu vrchní strany omelety položíme část náplně dle chuti a přiklopíme ji druhou polovinou omelety. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu