Vepřová játra po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 376.3 mg
  • Draslík 623.2 mg
  • Vláknina 4770 mg
  • Vitamín A 4770 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, oloupané jablko nakrájené na kousky a oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na 2 lžících oleje asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a bazalkou.

  • 2

    Na zbylém oleji opečeme plátky očištěných vepřových jater. Měkká játra osolíme a opepříme. Upravíme je na talíře a přelijeme zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu