Parmigiano z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mozzarella
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87.9 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vejce promícháme s vodou, mouku s oreganem.

  • 2

    V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje. Plátky lilku nejprve obalíme ve vejcích, potom v mouce. Smažíme v oleji z každé strany asi 3 minuty. Plátky necháme okapat na ubrousku. Takto osmažíme všechen lilek, dle potřeby přidáme do pánve olej.

  • 3

    Po smažení vytřeme pánev do sucha papírem a urovnáme na ni plátky osmaženého lilku, mohou se částečně překrývat. Posypeme je nastrouhaným parmezánem, pak na ně rozdělíme mozzarellu nakrájenou na kostičky a zalijeme je rajskou omáčkou (nebo ochuceným protlakem).

  • 4

    Pánev přiklopíme a vše dusíme 5–10 minut, až se sýr začne rozpouštět. Pokrm dáme na talíře nebo podáváme přímo z pánve. Může se servírovat i jako příloha.

Komentáře k receptu