Jablka pečená v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Jablka
  • 1 šálek Rum
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 327.7 mg
  • Vláknina 8710 mg
  • Vitamín A 8710 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka zbavíme jádřinců a do vzniklých otvorů rozdělíme rozinky, které jsme předtím namočili v rumu. Povrch potřeme máslem a jablka zabalíme do čtverců alobalu, pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka.

  • 2

    Upečená jablka přendáme na talířky, alobal rozevřeme a ihned podáváme.

  • 3

    Moučkový cukr podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu