Pečená jablka v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kávová lžička Marmeláda meruňková
  • 4 ks Jablka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 5 dkg Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 309.5 mg
  • Vláknina 8416.8 mg
  • Vitamín A 8416.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme jablka a zbavíme jadřinců. Jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme smíchali se skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách.

  • 2

    Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami.

  • 3

    Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka zabalíme do čtverců alobalu. Urovnáme je do pekáče a pečeme do změknutí.

  • 4

    Vyjmeme z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme dezert ozdobit šlehačkou.

Komentáře k receptu