Zapékané žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 80 g Sýr Čedar
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Kerblík
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 333.1 mg
  • Draslík 735.8 mg
  • Vláknina 6190 mg
  • Vitamín A 6190 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampióny očistíme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, 4 minuty podusíme, pak přidáme houby, jarní cibuli, česnek, strouhanku a dusíme další 4 minuty.

  • 3

    Nákypovou formu vytřeme máslem a naplníme směsí. Vejce smícháme se škrobem, smetanou, nasekaným kerblíkem, solí, pepřem a polovinou nastrouhaného sýra. Vše dobře promícháme a zalijeme směs ve formě. Povrch posypeme zbylým sýrem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.

  • 4

    Hotový nákyp ozdobíme lístky kerblíku a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.

  • 5

Komentáře k receptu