Filé zapékané v bešamelu se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 29 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 171.2 mg
- Vláknina 1897.5 mg
- Vitamín A 1897.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 803.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou. 
- 
                                2Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí. 
- 
                                3Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla. 
- 
                                4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. 
- 
                                5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        