Holandský nudlový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek mražený
  • 100 g Losos uzený
  • 200 g Těstoviny Penne
  • 0.25 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 262.7 mg
  • Draslík 335.3 mg
  • Vláknina 3727.8 mg
  • Vitamín A 3727.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, dle návodu, slijeme, propláchneme studenou vodou a přendáme je do mísy.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve studené vodě, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Hrášek vaříme 10 minut v troše vody s cukrem a solí. Uzeného lososa nakrájíme na malé nudličky. Kopr opereme a nasekáme najemno.

  • 3

    Marinádu připravíme tak, že majonézu rozšleháme s jogurtem, olejem, citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a nasekaným koprem.

  • 4

    Všechny přísady promícháme a necháme uležet.

  • 5

    Salát ozdobíme řeřichou a podáváme.

Komentáře k receptu