Filé po pekařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 8 g Máslo čerstvé
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 519.7 mg
  • Vláknina 5336 mg
  • Vitamín A 5336 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na polovině másla. Přidáme na plátky pokrájené vařené brambory, osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Omyté a osušené porce filé osolíme a upečeme na zbylém másle. Filé položíme na žampiony s bramborami, vše pokropíme výpekem a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm silně nahřejeme v horké troubě.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu