Moravská chamula

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Jablka
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 25 g Pšeničná krupice
  • 120 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 15 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko odtučněné
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 184.4 mg
  • Vláknina 5350 mg
  • Vitamín A 5350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Rozvaříme je v troše vody na kaši, osladíme, zředíme mlékem a přivedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Chamulu omastíme kouskem másla a posypeme měkkým tvarohem. Při podávání pokrm pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu