Jáhly s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 213 mg
  • Vláknina 11890 mg
  • Vitamín A 11890 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté a spařené jáhly osolíme a chvíli povaříme ve vodě. Potom přilijeme mléko a zvolna dovaříme.

  • 2

    Uvařenou jáhlovou kaši osladíme medem (nebo cukrem) a posypeme mletými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu