Beskydská játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Játra vepřová
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 702.7 mg
  • Draslík 600.9 mg
  • Vláknina 2589.8 mg
  • Vitamín A 2589.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájená játra osmahneme, cibuli a anglickou slaninu také osmahneme.

  • 2

    Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečící mísy i s výpekem, případně přidáme trochu oleje.

  • 3

    Okořeníme, přidáme rajčatový protlak.

  • 4

    Vše smícháme a navrch rozklepneme vejce.

  • 5

    Dáme zapéct.

Komentáře k receptu