Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 25 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 457.7 mg
- Draslík 713.6 mg
- Vláknina 7500 mg
- Vitamín A 7500 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, prolisujeme a přidáme vařící mléko a žloutky. Vymícháme hustou kaši. 
- 
                                2Dvě třetiny kaše urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy. 
- 
                                3Ze zbylé kaše pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kaši hnízdečka a do každého rozklepneme vejce. Osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. 
- 
                                4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        