Kuře s červenou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 735 mg
  • Vláknina 814.3 mg
  • Vitamín A 814.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, necháme okapat, podélně rozpůlíme a odstraníme stopky a semínka. Slupku jemně potřeme olejem. Položíme pod rozpálený gril naolejovanou stranou nahoru a grilujeme dokud slupka není dočerna opražená.

  • 2

    Papriky necháme vychladnout zabalené v utěrce a poté slupky odstraníme. Papriky nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Kuřecí maso naklepeme, z obou stran ochutíme solí a pepřem a potřeme mletou paprikou. Rozpálíme olej a maso z obou stran dozlatova orestujeme, cca 15minut.

  • 4

    Hotová prsa vyjmeme a do pánve vložíme papriku, nadrobno nakrájený česnek a jarní cibulku a vinný ocet. Vše vaříme dokud se neztratí octové aroma.

  • 5

    Kuřecí maso podáváme přelité šťávou, ozdobené paprikovou směsí a lístky šalvěje.

Komentáře k receptu