Čínská vepřová pečeně
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 1000 g Vepřová kýta
 - 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Sardelová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 238.5 mg
 - Draslík 990.3 mg
 - Vláknina 1230.4 mg
 - Vitamín A 1230.4 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.
 - 
                                2
Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.