Čínská vepřová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 238.5 mg
  • Draslík 990.3 mg
  • Vláknina 1230.4 mg
  • Vitamín A 1230.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.

  • 2

    Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.

Komentáře k receptu