Činská vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Zázvor celý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 253.2 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 1849.5 mg
  • Vitamín A 1849.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka dáme v jedné vrstvě na pekáč, osolíme, opepříme a 1 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě při 140 °C.

  • 2

    Připravíme si zálivku na kterou smícháme strouhaný zázvor, drcený česnek, sójovou omáčku, sherry, omáčku hoisin, rajský protlak, sezamový olej a cukr.

  • 3

    Zálivkou obalíme žebírka tak, aby byla stejnoměrně ochucená. Teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C a žebírka 25-30 minut dopékáme. Před podáváním je ozdobíme cibulkou.

Komentáře k receptu