Sladkokyselé čínské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 225 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sójové výhonky
  • 75 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1549.1 mg
  • Vláknina 3801.5 mg
  • Vitamín A 3801.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 169.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.

  • 2

    Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.

  • 3

    Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu