Mleté maso dušené s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 600 g Okurka salátová
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 509.6 mg
  • Vláknina 5365.3 mg
  • Vitamín A 5365.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejcem, oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, pepřem, solí a mletou paprikou.

  • 2

    Směs vložíme do kastrolu s horkým olejem a opékáme asi 2 minuty. Potom maso rozdělíme vidličkou na malé kousky, osmahneme, přidáme kečup, tymián, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a chvíli zvolna dusíme.

  • 3

    Přidáme oloupané, na kostky nakrájené okurky a dusíme asi 30 minut pod pokličkou.

Komentáře k receptu