Vejce s rýží kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 262.7 mg
  • Draslík 109.7 mg
  • Vláknina 2210 mg
  • Vitamín A 2210 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením.

  • 2

    4 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme do nich uvařenou rýži a do středu rýže vyhloubíme důlek. Rozklepneme do něj vejce, osolíme a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Když vejce ztuhnou, posypeme je nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a ještě krátce zapečeme.

  • 4

    Pokrm podáváme v zapékacích miskách.

Komentáře k receptu