Hrachové lívanečky s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrách loupaný
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.4 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 83 mg
  • Vláknina 6137.2 mg
  • Vitamín A 6137.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách nejprve uvaříme doměkka. Poté zcedíme, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko, najemno nakrájenou cibuli a dochutíme česnekem, solí, majoránkou a tymiánem. Na závěr přidáme petrželku nasekanou nadrobno.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme menší placičky, ty opékáme na grilu společně s domácí klobásou a podáváme teplé.

Komentáře k receptu