Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Játra drůbeží
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 654.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, na plátky nakrájená játra podusíme na 20 g másla a osolíme je.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Spolu s masem opečeme i plátky šunky.

  • 3

    Řízky a šunku vyjmeme, olej od opékání slijeme a do pánve vlijeme víno, přidáme zbylé máslo, sůl a krátce povaříme.

  • 4

    Řízky upravíme na talíře, na každý položíme plátek šunky a na ni kopečky jater. Nakonec podlijeme šťávou.

Komentáře k receptu