Telecí řízky v paprice s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 2.04 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 500 g Telecí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.09 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 323.8 mg
  • Draslík 636.2 mg
  • Vláknina 7072 mg
  • Vitamín A 7072 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek rozmražený nebo čerstvý krátce osolíme, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme polovinou vody a asi 8 minut podusíme a scedíme.

  • 2

    Telecí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova a přendáme na talíře. Do výpeku po mase přilijeme druhou polovinu vody, krátce povaříme, přidáme hrášek a ohřejeme. Vzniklou šťávou zalijeme maso na talířích a na každý plátek rozložíme volské oko.

Komentáře k receptu