Polévka s jehněčím masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jehněčí maso
  • 50 g Rýže loupaná
  • 850 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 727.9 mg
  • Vláknina 8977.5 mg
  • Vitamín A 8977.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 360.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut.

  • 3

    Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty.

  • 4

    Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu