Polévka s jehněčím masem a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Jehněčí maso
  • 120 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Petržel - nať
  • 160 g Celer řapíkatý
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 57.1 mg
  • Draslík 282.2 mg
  • Vláknina 9213.4 mg
  • Vitamín A 9213.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 679.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso.

  • 2

    Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.

  • 3

    Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu