Jehněčí kotlety na kaparech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 639 mg
  • Vláknina 926.4 mg
  • Vitamín A 926.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety částečně vykostíme, jemně naklepeme a urovnáme do mísy. Přidáme utřený česnek, trochu oleje, pepř a necháme pod pokličkou v chladu asi 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Asi 20 minut předem vlijeme marinádu na větší pánev, vmícháme jemně nakrájené kapary, nasekanou petrželku a majoránku. Zahřejeme, přidáme osolené kotlety a zprudka je smažíme po obou stranách. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou a krátce zahřejeme.

  • 3

    Kotlety podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou.

Komentáře k receptu