Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Džem švestkový
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 ml Voda pitná
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Anýz
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Worcester
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 782.6 mg
  • Vláknina 110.5 mg
  • Vitamín A 110.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.

  • 2

    Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.

  • 3

    Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.

  • 4

    Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Komentáře k receptu