Jehněčí kotlety v chilli marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 643.5 mg
  • Vláknina 2045.5 mg
  • Vitamín A 2045.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.

  • 3

    v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.

  • 5

    Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.

Komentáře k receptu