Mleté řízky se sardelovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 185.6 mg
  • Vláknina 2039.8 mg
  • Vitamín A 2039.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, vychladlé brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl a postupně přiléváme mléko. Vše zpracujeme na hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme tenké řízky a osmažíme je po obou stranách na oleji.

  • 3

    Řízky upravíme na talíře a poklademe máslem smíchaným se sardelovou pastou.

Komentáře k receptu