Květákový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 34 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 239.6 mg
- Draslík 811.5 mg
- Vláknina 10297.2 mg
- Vitamín A 10297.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. 
- 
                                2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a osolíme. Postupně vymícháme řidší kaši. Do téměř vychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, jemně nakrájené maso a tuhý sníh z bílků. 
- 
                                3Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme růžičky květáku, pokryjeme je směsí a pokapeme máslem. 
- 
                                4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        