Nákyp květákový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Květák
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Hrášek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 5 dkg Máslo čerstvé
  • 4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 dkg Salám měkký
  • 10 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 713.8 mg
  • Vláknina 9045.8 mg
  • Vitamín A 9045.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme a rozmačkáme.

  • 2

    Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel.

  • 3

    Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř.

  • 4

    Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků.

  • 5

    Přidáme dle chuti uzeninu.

  • 6

    Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu