Čočka na karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čočka jedlá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1146 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 1020.9 mg
  • Vláknina 64148.2 mg
  • Vitamín A 64148.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou čočku uvaříme v jedné vodě téměř do měkka.

  • 2

    Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme rajčatový protlak, karí koření, vše zamícháme. Přidáme scezenou čočku i s částí vývaru a dusíme do měkka, až se vývar vydusí.

  • 3

    Na zbylém másle podusíme na kostičky rozkrájenou okurku, přidáme ji k čočce, porkm osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme.

  • 4

    Podáváme s vejci uvařenými natvrdo.

Komentáře k receptu