Ruská hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 5 g Divoké koření celé
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 50 g Citrony
  • 50 g Hořčice
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 ml Ocet kvasný lihový
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 700 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1311 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 73.2 mg
  • Draslík 45.4 mg
  • Vláknina 3005 mg
  • Vitamín A 3005 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vodou.

  • 3

    Potom zastříkneme octem, přidáme divoké koření, hořčici a kůru z dobře omytého citronu. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodu.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme a zalijeme vodou a mlékem. Za občasného míchání vaříme nejméně hodinu.

  • 5

    Ke konci varu přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme.

  • 6

    Omáčku procedíme přes hustý cedník, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše povaříme.

Komentáře k receptu