Vepřové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Vepřový bok
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 881 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150.3 mg
  • Draslík 322.2 mg
  • Vláknina 2787.5 mg
  • Vitamín A 2787.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý vepřový bůček umeleme, přidáme vařené, nastrouhané brambory, nastrouhaný sýr, vejce, 15 g mouky, trochu Vegety a špetku soli. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Na pomoučeném vále ze směsi vyválíme váleček, rozdělíme na dílky, z nich vytvarujeme placičky. Obalíme je ve zbylé hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s opékanými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu