Fazole na bretaňský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 g Fazole bílé
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 1826.2 mg
  • Vláknina 31442.2 mg
  • Vitamín A 31442.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.

  • 2

    Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.

  • 3

    Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.

  • 5

    Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.

Komentáře k receptu