Hrachová polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Hrách loupaný
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1669 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 228 g
  • Sodík 97671 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 204.4 mg
  • Draslík 370.2 mg
  • Vláknina 14647.5 mg
  • Vitamín A 14647.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 143.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme máslo, necháme ho rozpustit a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a budeme restovat asi 3 minuty.

  • 2

    Přidáme loupaný hrách, zalijeme vše kuřecím vývarem, uvedeme do varu a za občasného míchání budeme vařit 45-60 minut při mírné teplotě.

  • 3

    Než se polévka uvaří rozehřejeme troubu na 180 stupňů a na plechu opečeme máslem namazané krajíce chleba bez kůrky - asi 20 minut. Dozlatova opečený chleba nakrájíme na kostičky. Plátky anglické slaniny osmahneme dokřupava a nakrájíme na malé kousky.Hotovou polévku osolíme a podle chuti opepříme.

  • 4

    Na talíři ozdobíme polévku kousky opečené slaniny a chleba.

Komentáře k receptu