Hrachová polévka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 150 g Hrách loupaný
  • 80 g Chléb konzumní
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 120 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 8 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1266 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 846.7 mg
  • Vláknina 4651.5 mg
  • Vitamín A 4651.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme hrách přes noc, pak jej propereme a dáme vařit. Po uvaření hrách prolisujeme.

  • 2

    V jiném hrnci vaříme uzené maso do změknutí.

  • 3

    Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, prošleháme metlou a vaříme asi 1/2 hodiny za občasného míchání.

  • 4

    Utřeme česnek se solí, přidáme do polévky, doplníme prolisovaným hrachem, ochutíme solí, pepřem a vývarem z uzeného masa. Okořeníme majoránkou, polévku přecedíme přes hustý cedník.

  • 5

    Uvařené uzené maso nakrájíme a přidáme do polévky.

  • 6

    Osmažíme na teflonové pánvi na kostičky nakrájený chléb, který při podávání dáváme do polévky.

Komentáře k receptu