Francouzský rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 130 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 5 ks Ředkvička
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 576 mg
  • Vláknina 6547.8 mg
  • Vitamín A 6547.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.

  • 4

    Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.

  • 5

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu