Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 121.8 mg
  • Draslík 502.1 mg
  • Vláknina 1309.8 mg
  • Vitamín A 1309.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny, vložíme na polovinu másla a přidáme trochu vody, sůl, pepř a cukr. Dusíme doměkka a do odpaření vody.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízeneme a maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na zbylém rozehřátém másle. Osolíme je a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Přidáme hořčici, nakrájenou pažitku, sůl, pepř, zamícháme a nalijeme na řízky. Maso obložíme podušenými ředkvičkami.

Komentáře k receptu