Vepřové řízky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřová kýta
  • 3 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 354.8 mg
  • Vláknina 53.3 mg
  • Vitamín A 53.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Maso obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Podlijeme vínem, 1dl vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké řízky podlijeme smetanou, přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu