Kapr v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Kapr obecný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 597 mg
  • Vláknina 1796.3 mg
  • Vitamín A 1796.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Smícháme mouku, máslo a hořčici, přidáme citronovou šťávu, pepř a trochu teplé vody. Směs dobře promícháme, vložíme porce kapra, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kapary. Dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu