Kapr v pikantní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 60 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 734.3 mg
  • Vláknina 1231.5 mg
  • Vitamín A 1231.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra očistíme a pokrájíme na dvoucentimetrové proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, v misce promícháme s vínem, sójovou omáčkou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a zázvorem. Marinádou přelijeme kousky kapra a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.

  • 2

    Marinované kousky vyjmeme z marinády a zprudka ze všech stran osmažíme na oleji. Usmažené kousky vyjmeme, do pánve vlijeme zbytek marinády a chvilku povaříme.

  • 3

    Do marinády vrátíme rybu a podáváme.

Komentáře k receptu