Lovecký jelení špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 700 g Jelení maso
  • 150 g Slanina vepřová
  • 40 g Žampiony - sterilované
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 174.3 mg
  • Draslík 709.9 mg
  • Vláknina 2057.8 mg
  • Vitamín A 2057.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Maso, slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a bobkový list napichujeme střídavě na jehly nebo na špejle.

  • 3

    Špízy pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut a vyjmeme je. Do výpeku přilijeme víno, přidáme kečup, nakrájené žampiony a vše chvíli povaříme.

  • 4

    Špízy podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu