Polévka ředkvičková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Ředkvička
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 374.5 mg
  • Vláknina 5009.2 mg
  • Vitamín A 5009.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

  • 2

    Poté přidáme očištěné, na kousky nakrájené ředkvičky a necháme uvařit doměkka.

  • 3

    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

  • 4

    Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Komentáře k receptu