Zeleninový bujón
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 176 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.7 mg
- Vláknina 12328.5 mg
- Vitamín A 12328.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zeleninu omyjeme a rozdělíme na větší kousky. 
- 
                                2V tlakovém hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu a osmahneme, přidáme petrželové stonky a tymián. 
- 
                                3Podlijeme vodou, přidáme sůl, rajský protlak a vaříme asi 20 minut v uzavřeném hrnci. Hotovou polévku necháme v hrnci vychladnout. 
- 
                                4Vývar přelijeme přes síto, přidáme nasekanou petržel a zbylý olej. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        