Kuře se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 g Celer bulvový
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Víno bílé
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1474 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 259.1 mg
  • Draslík 1192.1 mg
  • Vláknina 16314.8 mg
  • Vitamín A 16314.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel.

  • 3

    V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu.

  • 4

    Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme.

Komentáře k receptu