Králík na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 697.2 mg
  • Vláknina 3412.5 mg
  • Vitamín A 3412.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku.

  • 3

    Maso osmahneme po obou stranách, přidáme k němu prolisovaný česnek, podlijeme vodou a dusíme 20 min.

  • 4

    Spaříme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme je. Spolu s bazalkou je přidáme k masu a dusíme 15 min.

  • 5

    Ke konci zaprášíme moukou a krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu