Králík na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Králičí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Karotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 143 mg
  • Draslík 1453.7 mg
  • Vláknina 25359.8 mg
  • Vitamín A 25359.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné králičí maso naporcujeme a osolíme. Na každou porci připíchneme párátkem plátek slaniny.

  • 2

    Maso naskládáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, máslo a pepř. Pečeme v horké troubě a během pečení podléváme vypečenou šťávou a horkou vodou.

  • 3

    K téměř měkkému masu přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a maso dopečeme.

Komentáře k receptu