Lepkavá rýže s garnátovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 200 g Garnát obecný
  • 150 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Koriandr celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 hrnek Rýže dušená
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 1971.8 mg
  • Vláknina 11743.6 mg
  • Vitamín A 11743.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 227.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnátovou směs připravujeme v hmoždíři. Rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, omyté kořeny koriandru a pepř, aby vznikla hladká pasta. Směs můžeme i nakrájet ostrým nožem nebo ji můžeme rozmixovat.

  • 2

    V pánvi wok rozpálíme olej, v něm osmažíme česnekovou směs, až začne vonět, přidáme mleté, nebo velmi malé čerstvé garnáty, kokos, rybí omáčku, cukr a 3 - 4 minuty smažíme za stálého míchání, dokud garnáti nebudou hotoví. Dle potřeby dochutíme, směs má trochu sladko-slanou chuť.

  • 3

    V hrnci uvaříme lepkavou rýži (viz recept Lepkavá rýže).

  • 4

    Připravenou směs servírujeme na vytvarovaný kopeček lepkavé rýže (kopeček vytvarujeme pomocí vodou vypláchnutého hrnečku) a položíme na malý talířek. Každý kopeček rýže poklademe garnátovou, či kokosovou směsí (viz recept lepkavá rýže s kokosovou směsí) a posypeme kalfirovými listy.

Komentáře k receptu