Lepkavá rýže osmažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Shiitake houby
  • 250 g Lepkavá rýže
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 plátek Zázvor celý
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 167.6 mg
  • Vláknina 4160.5 mg
  • Vitamín A 4160.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém množství studené vody opereme rýži a vložíme do cedníku. Přelijeme 1,3 l vařící vody a dáme stranou.

  • 2

    Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a zázvor a smažíme 3 minuty dozlatova. Přidáme čínské houby, které jsme namočili předem na 15 minut do teplé vody. Smažíme minutu, přisypeme rýži a přelijeme vodou, aby přesahovala rýži. Promícháme.

  • 3

    Pod pokličkou vaříme, dokud se tekutina nevyvaří - cca 20 minut.

  • 4

    Vyndáme zázvor, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu